• Návšteva u prvákov

    Návšteva u prvákov

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Návšteva u prvákov.

    Ešte pred zápisom do 1. triedy sme stihli ísť na návštevu k tohtoročným prvákom. Včielky si pozreli priestory triedy, spoznali pani učiteľku Katku, ktorá učí ich kamarátov zo škôlky, ktorí nám ukázali, čo všetko sa stihli od septembra naučiť. Spoločne sme rátali, delili slová na slabiky, prečítali obrázkový príbeh a pochválili sa nám aj stým, ako už vedia písať celé vety. Ešte pred odchodom sme si prezreli priestory celej školy , ktorými nás sprevádzal pán učiteľ , ktorý sa už na budúcich prvákov teší

  • Výlet do vesmíru

    Výlet do vesmíru

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Výlet do vesmíru.

    Dňa 12.3.2024 sa detičky z MŠ vydali na cestu poznávať vesmír. Dozvedeli sa rôzne zaujímavosti o Slnku, hviezdach a o planétach, každá bola očarujúcejšia ako tá predchádzajúca. Vyskúšali rôzne ďalekohľady, pozorovali modely rakiet, ponorili sa do tajov striedania dňa a noci, aj ročných období. Odniesli si krásne zážitky z prieskumu vesmíru.

  • Karneval v MŠ

    Karneval v MŠ

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Karneval v MŠ.

    „ČO JE TU DNES VEĽKÝ BÁL? A ČI DÁKY KARNEVAL? SPRIEVOD MASIEK KRÚŽI V KRUHU, JEDNA MASKA STRIEDA DRUHÚ.“ Takto to vyzeralo aj na karnevale v materskej škole dňa 13.2.2024. Akoby sme sa ocitli v rozprávkovom svete. Zavítali k nám princezné, včielka, víly, baletka, hasič, hrdinovia, traktorista a pod. To sa však len trieda premenila na jednu úžasnú karnevalovú párty. Úsmev na detských tváričkách vyčarili predstavovanie masiek, občerstvenie, súťaže a tance. Bolo veselo. Vysmiatí, vytancovaní, unavení, ale spokojní. Za krásne masky si detičky odniesli diplom a malú pozornosť.

  • Kompostér Jurko

    Kompostér Jurko

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Kompostér Jurko.

    Do MŠ zavítal hovoriaci kompostér Jurko.Deťom interaktívne predstavil kompostovanie. Dozvedeli sa veľa zaujímavých informácií o tom, ako kompost založiť, čo do kompostu patrí a čo nie, čo je na kompostovanie potrebné, aké živočíchy a mikroorganizmy kompostovaniu pomáhajú, že výsledkom kompostovania je kompost, ktorý sa používa ako výborné hnojivo pre rastliny a stromy. S kompostérom Jurkom sme si zaspievali pesničku.

  • Vianoce v MŠ

    Vianoce v MŠ

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Vianoce v MŠ.

    Pred odchodom na vianočné prázdniny sme si v našej materskej škole urobili štedrý večer v predstihu. Detičky zarecitovali básne a zaspievali pieseň zamestnancom . Pri vianočných melódiách podľa tradícii ochutnali vianočné trubičky. Pod vianočným stromčekom ich čakala bohatá nádielka od Ježiška. To bolo radosti!!! ĎAKUJEME JEŽIŠKO, ŠŤASNÉ A VESELÉ VIANOCE VŠETKÝM

  • Lucie

    Lucie

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Lucie.

    Naše dievčatá z triedy Včielok sa 13.12. premenili na Lucie, ktoré sú v tomto predvianočnom období strážkiňami čistoty a poriadku. Zahalili sa do bielych plachiet a husím krídlom nielen všetko ometali, ale aj vyháňali strašidlá, zlých duchov, temné sily, choroby a trápenia z príbytkov. Chlapci, ktorí išli pred Luciami a pomocou rytmických nástrojov robili riadny hluk, im pomáhali  všetky temné sily vyhnať čo najďalej.

  • Galaprogram

    Galaprogram

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Galaprogram.

    Nastal príjemný predvianočný čas a naše detičky sa pripravili na vianočné vystúpenie. Rodičov, starých rodičov, kamarátov a známych potešili veľmi krásne zvládnutými piesňami a tancami. Veľmi pekne ďakujeme za veľkú účasť ,pomoc pri organizácií, koláčiky a vecné dary do tomboly. Prajeme príjemné vianočné sviatky a do Nového roku prajeme lyžičku starosti, hrnček radosti, kotlík úspechov, jazierko peňazí, more šťastia, oceán zdravia a cely vesmír lásky.  

  • Mikuláš

    Mikuláš

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Mikuláš.

    Sviatok sv. Mikuláša je obľúbený najmä medzi deťmi, ktoré sa tešia na obdarovanie sladkosťami a rôznymi drobnosťami. Zvykom je očistiť si topánky, dať ich večer do obloka a ráno si v nich nájsť prekvapenie. Naše detičky si doma tento zvyk splnili , preto sme išli priamo za Mikulášom do KD Čataj. Rozžiarené očká, ale aj strach pred čertíkom bol veľký, ale keďže poslúchajú, všetko dobre dopadlo.

  • Edu escape room

    Edu escape room

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Edu escape room.

    Spoluprácu, hľadanie indícií a riešenie hlavolamov si vyskúšali VČIELKY. Boli odkázané na pomoc priateľov a svoje racionálne uvažovanie. Všetky úlohy s pomocou pani učiteľky Ivanky veľmi dobre zvládli.

  • Od ovečky k ponožke

    Od ovečky k ponožke

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Od ovečky k ponožke.

    Vlna...toto slovo v týchto mrazivých dňoch evokuje teplo. Ako sa na svet dostane ovečka, to vysvetľovať netreba...aj strihanie ovečiek si vieme predstaviť. Ale po ňom zostáva kopec kedysi cennej suroviny. O tom, ako sa spracováva sa deti dozvedeli zážitkovým učením. Na záver si z vlny - Merina vytvorili anjelika, ktorý im bude tento krásny zážitok pripomínať.

  • divadielko Kapitán Kotvička

    divadielko Kapitán Kotvička

    Do fotogalérie bol pridaný nový album divadielko Kapitán Kotvička.

    Kapitán Kotvička chytá na svojej lodi ryby a uloví starú fľašku, v ktorej sa skrýva správa o tom, že môže nájsť najväčší poklad sveta. Kapitán Kotvička sa vydáva na dobrodružnú plavbu spoločne s deťmi, ktoré sa stávajú jeho námorníci. Slnko svieti, čajky škriekajú a kapitán spoločne s námorníkmi hľadajú poklad... Divadielko prinieslo deťom úsmev na perách, radosť v očiach a poznanie, že najväčší poklad sveta je láska a priateľstvo.

  • Babičkine dobroty

    Babičkine dobroty

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Babičkine dobroty.

    Opäť je tu jeseň a mesiac október, ktorý v plnej kráse čarovných farieb zaujal svoje miesto. Október je mesiac, ktorý je oslavou jesene života a pripomienkou úcty k všetkým starším ľuďom. Pri tejto príležitosti vystúpili deti z MŠ v KD Čataj a pozvali sme starých rodičov aj do našej škôlky, kde si pre nich detičky pripravili kytičku uvitú z básní, piesní a tančekov. Spoločne strávili jedno nezabudnuteľné popoludnie. Vytvorili si milú spomienku na tento čas v podobe vlastnoručne vyrobeného rámika s fotkou. Za odmenu ich babičky pohostili koláčikmi. Ďakujeme za spoločne strávený čas.

  • Farebný týždeň

    Farebný týždeň

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Farebný týždeň.

    Od 2.10.2023 do 6.10.2023 sme sa v MŠ Čataj obliekli do rôznych farieb. Veď aký by bol svet bez farieb? Smutný, pochmúrny. Deti sa tešili na každé nové ráno. Dni boli krajšie, radostnejšie a farebnejšie.

  • Aktualizácia údajov

    Dáta z programu aScAgenda boli aktualizované
  • Rozlúčka predškolákov

    Rozlúčka predškolákov

    Do galérie Rozlúčka predškolákov boli pridané fotografie.

    Dňa 30.6.2020 sa konala v MŠ rozlúčka predškolákov. Ďakujeme všetkým za účasť.

     

    P.uč. Ivanka, Mirka, Dominika a Katka

    prajú deťom na ceste do základnej školy,

    aby ich ďalší krok bol veľkou zábavnou hrou,

    plnou úspechov a nových radostných zážitkov.

  • Coronáčik

    Coronáčik

    So súhlasom rodičov načich detí sme vytvorili vo fotogalérii  Coronáčika, kde budeme uverejňovať ich fotografie z aktivít a činností s deťmi,  ktoré im pomáhajú zvládať toto náročné obdobie počas mimoriadnej situácie, ktorá nás všetkých do značnej miery obmedzuje, ale zároveň  chráni. Veríme, že sa spoločne aj takýmto spôsobom povzbudíme a  navzájom motivujeme do ďalších dní...

  • Karneval

    Karneval

    Do galérie Karneval boli pridané fotografie.

    Vo štvrtok 13. 02. sa konal v materskej škole jeden z dlhoočakávaných dní - KARNEVAL. Všetky naše deti sa premenili na rôzne masky. V pekne vyzdobenej materskej škole sa deti cítili ako v rozprávke. Masky sa predstavili, zasúťažili, za čo obdržali sladkú odmenu a diplom za šikovnosť. Šanteniu pri veselej hudbe nebolo konca kraja. Poďakovanie patrí rodičom, ktorí sa postarali o krásne masky pre detičky. Na tento deň budú deti ešte dlho spomínať.

  • Čo sa deje u nás v škôlke...

    Čo sa deje u nás v škôlke...

    Do galérie Čo sa deje u nás v škôlke... boli pridané fotografie.

    V tej našej škôlke je dobre, veselo.

    Komu by sa do nej chodiť nechcelo.

    Učíme sa básničky, učíme sa pesničky,

    lebo chceme potešiť naše mamičky.

     

    ....a veľa iného sa tu naučíme, pohráme s kamarátmi a s pani učiteľkami. Nakuknite do nášho kráľovstva.

  • Vianoce v MŠ

    Vianoce v MŠ

    Do galérie Vianoce v MŠ boli pridané fotografie.

    Vianoce sú, keď sme spolu,

    keď rodina sadá k stolu.

    Mamka, ocko, detičky, dedkovia a babičky.

    Vianoce sú od Ježiška, dal nám lásku do balička.

    Bolo jej dosť, dostal každý,

    rozdelil ju raz a navždy.

    Medzi ľudí, kvietočky,zvieratká aj včeličky.

    Kúsok lásky zo srdiečka,ukry aj ty do balíčka.

     

    Konečne po roku opäť zavítal do MŠ Ježiško. Tá radosť v detských očkách sa nedá opísať. Ďakujeme za darčeky.

  • Mikuláš a Alica v krajine zázrakov

    Mikuláš a Alica v krajine zázrakov

    Do galérie Mikuláš a Alica v krajine zázrakov boli pridané fotografie.

    Aj tento rok k nám zavítal Mikuláš. Spolu s Alicou v krajine zázrakov sa nám postarali  o príjemnú atmosféru. Aby mohli byť Vianoce, detičky pomáhali riešiť Alice rôzne úlohy, lebo sama by to nezvládla.

    Pre Mikuláša si všetky deti pripravili milé básničky a on ich odmenil balíčkom. V očkách im žiarili iskričky šťastia. ĎAKUJEME.

Novinky

  • Základná škola s materskou školou
    Základná škola s materskou školou
    900 83 Čataj č. 113
  • 0911 110 505 / ZŠ /
    0911 110 703 / MŠ /
    0911 110 503 / ŠJ /

Fotogaléria